Pirogrecept

Anna ville ha receptet på tacopiroger så här kommer det:

Degen:
  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk salt
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 7 dl vetemjöl

  • Fyllning: 

  • 400 g nötfärs
  • 1 påse tacokrydda

  • Smula ner jästen i en degbunke. Smält smör/margarin i en kastrull på spisen.
    Tillsätt mjölk, rör om och värm till 37 grader.
    Häll lite över jästen och rör tills den är upplöst. Tillsätt sedan resten.

    Tillsätt salt och socker och rör om.

    Tillsätt grahamsmjöl och det mesta utav mjölet. Arbeta ihop degen.
    Tillsätt det sista mjölet och knåda till en jämn deg.

    Låt jäsa 40 minuter under bakhandduk.

    Ta upp degen på bakbord och knåda den några minuter.
    Dela i mindre delar och kavla ut till runda plattor. Hur stora/små man vill göra är upp till dig.
    Lägg på fyllningpå ena halvan av den runda plattan och lämna även ett par centimeter i kanten. Vik ihop och tryck ihop i kanten med en gaffel. Lägg upp pirogerna på bakplåtsklädda plåtar.

    Låt jäsa ca 20 minuter.

    Pensla med uppvispat ägg.

    Grädda pirogerna i ugenen på 225 grader i ca 15 minuter.


    Kommentarer

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress:

    URL:

    Kommentar:

    Trackback