2 nötcream åh en moviebox

eftersom jag älskar allt med fredirk och Filip så är juh denna boken helt underbar. full av roligtext och man skrattar rakt igenom hela boken. Läs den!


Två nötcreme och en moviebox blev en stor succé när den kom i höstas. Nu är den tillbaka i pocket med ett förord av Ian Ziering, som spelade Steve Sanders i tv-serien Beverly Hills.

Du minns "DDR-Sverige"? Televerket-Sverige? Ett Sverige där det blinkade uppe i tv:ns högra hörn när ett nytt program började i "den andra kanalen"?
Två nötcreme och en moviebox är en humoristisk tillbakablick över ett Sverige som i dag känns uråldrigt, sett genom ögonen på två 70-talister som hävdar att deras uppväxt sammanföll med övergången från ett slags DDR-land till något mer världsvant.
Fredrik Wikingsson och Filip Hammar ger oss nostalgiskt skimrande anekdoter, funderingar och iakttagelser om allt möjligt; den förmodat kåta stämningen på föräldramötena, de hemliga grupprunkningsstunderna efter gympan, den första fyllan på turbojäst vin, förhoppningen att ens tätort skulle nämnas i tv (vilket var troligast i samband med tv-pejling) och föräldrarnas betydelse för statusen bland kompisarna.

Boken riktar sig precis lika mycket till de tilltufsade 70-talisterna som till deras föräldrar, som här får en unik inblick i vad som egentligen pågick i deras avkommors medvetanden när hela familjen satt andäktig framför Razzel på lördagskvällarna.

Kommentarer
Postat av: Fredrik

Helt underbar bok =)

Må FINT

Postat av: Sanna

me like it to :D

2006-10-24 @ 16:50:49
URL: http://saannaah.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback