Sommarvärme

Skönt med kort jobbdag idag. Har sedan dess legat och pressat in solstolen. Känner att den faktiskt tagit, dock har jag otur att inte bli brun, bara mindre vit. Bikinlinjerna syns väldigt tydligt :) Imorgon gar vi valborgsfirande på dagis, det blir sång och korvgrillning myspys. Är de samma värme som idag blir det att gå barbent imorgon.

Rektorn meddelade idag att de ännu inte hittat någhon ny personal till Gläntan. Yes för mig. Så Marita har fotat mig och satt upp min bild bredvid övriga personalen.

Forever 21



Dessa 2 go'bitar ska klickas hem ikväll : )
Den rosa blir perfekt på Chrilles mormors 70år middag!

Sunny, sunny!

Solen lyser redan in genom fönstret, trots att klockan inte ens passerat 7. Vi verkar ha en härlig dag framför oss. Vilken tur jag har att jag slutar redan vid 1 idag. kan vara ute hela dagen. Lovley. hoppas det håller i sig, har dock förmig att valborgsmössoafton nästan alltid varit en kall dag. Men vad sägs om en ändring till 2008 ? :)


Grillhelg

I lördags gick Christian och jag upp skapligt tidigt för att hinna städa och fixa lite här hemma. Jag bytte gardiner i köket och i datarummet, lite vårigare blev det allt. Vi traskade ner till centrum för att handla och möta Andreas för tydligen var det en superduper viktig fotbollsmatch dom var tvungna att se. På vägen genom slottsparken mötte vi en orm, den var så himla äcklig ringlade knappt en halv meter ifrån oss. usch och fy! Jag kollade verkligen extra nog på tillbaka vägen hem för att inte stöta på den jäkeln igen. Runt fem började vi grilla, det vart bara vi tre men det gick finfint ändå. Var riktigt varmt och skönt  :) Senare på kvällen drog jag med mig killarna till grillen för att köpa glass, ett perfekt avslut på en härlig kväll.

image393
Orm-helvetet

image394
Baby på balkongen :)

New shoes

image391 image392
HM 149 :-

Aadas sista dag

igår var det sista dagen för ett av våra barn på dagis. Hon ska nämligen flytta tillbaka hem till Finland efter 1 år här i sverige. Känndes tråkigt såklart. Men det är lika bra att man vänjer sig för nu slutar dom på löpande band eftersom dom till hösten börjar skolan. Vi åt glass och kakor och hade lite avskedsfest för henne. När Aadas mamma kom och hämtade henne hade hon med sig jättefina presenter till oss fröknar. Vi fick en mugg fylld med choklad från deras hemstad, och en ren i metall som var typiskt finsk. Jag vart hur glad som helst, och man kännde sig verkligen uppskattad. Sedan hade familjen skrivit ett sött litet kort till oss :)

image389 image390

Morrn Morrn

Morning darlings :)

Hoppas på ännu en underbar dag med sommarvärme. Gårdagen var verkligen toppen. på förmiddagen var vi i skogen och även där var det så varmt att i solen kunde man ha tshirt. Jag hade ett litet "hål" på 2 timmar då jag skulle jobba på 2 avdelningra igår så Hanna och jag bokade in en liten lunchdejt. var urlänge sedan vi träffades så det känndes så himla kul och bra att få prata med min bästa vän igen. Nästa fredag ska jag till hennes praktikplats och klippa mig, färga och slinga håret. Något jag ser framemot enormt. Måste bara bestämma mig för hur jag ska ha håret.

Gick tillbaka till Ängslyckan för att vara några timmar där innan jag skulle stänga förskolan för dagen. Vi var såklart ute och ända fram till 5 kunde man ha linne utan att frysa det minsta.

Har varit och solat nu på morgonen, bygga upp en liten bränna inför sommaren. Dock tycker inte mina pigment det utan forstätter att vara vita. Men iår ska jag inte ge mig, jag ska banne mej få lite färg ;)

image387
Hanna och jag sommaren 2005 :)

image388

Vi har ju förändrats en hel del ;)

Tappat rösten

Det är tur att jag inte är någon videobloggare, för då skulle det bli en film utan ljud. Min röst är nämligen spårlöst försvunnen. Det började igår när jag vakande och kännde mig lite hes, men jag klarade mig hela dagen och folk förstod mig trots att jag kraxade värre än en kråka. Jag fick order av Chrille att lägga mig tidigt för att vila både mig själv och rösten. men trots detta vaknade jag imorse och får knappt fram ett ljud. Jag kan viska väldigt tyst, men bara några ord sen dör rösten ut. Vi får hoppas på snälla barn idag :)

: D

10 grader i skuggan och klockan är bara halv 9, KANON!


What a beautiful morning

Solen lyser redan starkt och det ser ut som om det kommer bli en underbar dag med mycket värme. Det vore perfekt för jag har bokat in en glass-dejt med min boyfriend när jag slutar jobbet. Då vore det ju härligt ifall vi kunde äta glassen ute. Första kulglassen för iår ska alltså inhandlas. Det här är stort ;) nevars, men jag brukar alltid säga att när Grillen får in kulglassen då är våren här. Sen kommer bara det jobbiga att välja vilka smaker man vill ha. Som jag känner nu vill jag ha varenda en !

Börjar inte förens 9, så det blev lite sovmorgon för mig. Hinner göra mig iordning i lugn och ro och äta frukost utan stress. Sen är det bara en halv timme inne på Gläntan innan vi ska ut :)

I love the suuuuuuun

Tänk att jag får spendera arbetsdagarna ute i solen, ännu en anledning till att jag har världens bästa jobb. Sitta på en bänk i solskenet och titta när "mina barn" leker. Lovley, verkligen helt lovley :) Så länge vädret håller i sig tillbringar vi dagarna ute och går endast in för att äta.

Igår satt jag och pillade lite med Christians dator och fick helt plötsligt för mig att beställa lite kort, alltså våra bilder från digitalkamerna till papper. Blev ju såklart en hel del på Bonsan, men även några från england. Hoppas dom blir bra trots att många är från min mobilkamera.

Solat hela eftermiddagen, skönt jävligt skönt!

image386

today i'm wearing this

image385
 


Tidig morgon

Börjar halv 8 idag, inte sådär super kul men desstå mer bra är att jag därför slutar vid 1 och tackar man ju inte nej till. tror dagen kommer gå ruggigt fort, brukar göra det när man slutar så pass tidigt. Kommer nog vara ute den mesta av tiden, barnen älskar ju det här vädret lika mycket som jag så ännu en dag i solen är lovley :)

Lite bilder

image382
Ett försök till att få med oss båda, Men Christian larvar sig som alltid på kort ;)

image383
Påväg mot Lasse och Mari

image384
Min Älskade :)

Sommartider, Hej Hej!

image381
Jag har redan hittat årets sommarklänning.
vet att denna kommer bli en hit i min garderob.
Helt underbar :)

Lördag, Söndag

Bloggen krånglade både igår och idag när jag skulle skriva därav noll inlägg under helgen. I lördags fyllde mamma år så vi grillade och år tårta. Grattis i efterskott mamma! Igår kom äntöligen den utlovade sommarvärmen och vi tog oss en sväng till Mari och Lasse för en fika och inspektera rummet Lasse renoverat. Det är ungefär allt som hunnits med.

Underbart besked

Rektorn för förksolan där jag jobbar var och pratade med Marie och Marita (som är de andra fröknarna på min avdelning) idag, och hon kunde nästan lova att jag skulle få vara kvar enda fram till semesterna. Vilket var det bästa jag hört på väldigt länge. Har hela tiden hoppats att det ska bli så, även Marie och Marita har gjort det, och jag vet att de pratat med rektorn innan och önskat det.
Jag är överltycklig nu kan jag säga :)


Shoppingen

Shoppingturen igår gick bra, riktigt bra tillochmed, Hittade superbra presenter till mamma och allt för mycket till mig själv. Ett par supersnygga jeans fick följa med hem vilket var behövligt, jag har så svårt att hitta jeans som passar så jag har under hela året förskjutit inköpet av ett par nya. Men igår slog jag till och känner mig hittils mycket nöjd. Lyckades också köpa ett par vårskor, mina fjärde denna vår, alla står dock oanvända och väntar på att få komma ut i solskenet. En söt sommar klänning och en bh köptes också.  Får inte glömma det bästa av allt, en ny väska för endast 149 rikstaler, lagom stor för att få plats med allt jag behöver, skitsnygg och bara perfekt helt enkelt.

Blev också ett lite dyrare impulsköp då jag hittade en underbar ryamatta till vardagsrummet. Kunde inte lämna kvar den även fast jag vet att Christian hatar allt vad mattor heter. Men jag och Bono är supernöjda :)

Full rulle

Denna dagen har gått på högvarv. Hur många barn som helst till frukosten imorses, och sedan droppade dom in hela förmiddagen. Inte ofta alla inskrivna barn är på Gläntan samtidigt men idag inträffade det, hela 18 stycken vildingar på en gång. Det tar på krafterna må jag säga.

Så fort jossan kommer hem från skolan ska vi bege oss mot Norrköping!

Dagen som gått

Biblioteksresan gick superbra och vi fick med oss en hel del nya böcker med till Gläntan, som resten av barna inte var sena att kasta sig över. Vädret blev bra så hela eftermiddagen spenderades ute i solskenet på bänk vid husväggen och det värmde reält. Härligt härligt!

Christian lagade en smaskig wok till kvällsmat med kött och en massa grönsaker. Till det åt vi ris, och denna rätt kommer vi nog göra fler gånger är alltid kul med lite ny mat tycker jag. Trots att jag är väldigt kräsen och inte äter allt för mycket olika saker, men jag måste bättre mig på den punkten. Tur att jag har min Chrille som pushar och hjälper mig med det.

Måste ta en tur in till stan i morgon, får se om det blir själv eller om Jenny följer med. Slutar ju tidigt så åker jag själv kan jag komma dit skapligt och få några timmar där inne. Förhoppningsvis kommer jag hem med fina presenter till mamma och kanske nått till mig själv. det vet man aldrig!

Onsdag

Solen lyser(INTE) med sin frånvaro, varför? Jag hade hoppas på likadant väder som igår. Jackan uppknäppt och enbart leggings när vi var ute. men idag ser det svin kallt ut. Som tur är ska jag ta med mig 2 tjejjer till biblioteket, och denna gången ska vi åka buss åt båda hållen så det gör ju iof inte så jättemycket att det inte är superväder.  Måste börja göra mig i ordning snart och bege mig mot jobbet. Jag älskar faktiskt mitt jobb,  och skulle verkligen kunna jobba på ängslyckan i flera år framåt. Men nog om detta.

Jag undrar när HM tänker skicka hem mina skor, har ju väntat sen februari och de skulle dyka upp i början av april. är inte deta mitten? Den 16 tycker jag då rakt inte är början iallafall, men det är ju min åskit på det hela. Måste ta mig in till stan imorgon eller å fredag och köpa födelsedagspresent åt mamma. Det är prioritet 1 nu!


Tv-nörd

Vart en jättebra dag och inte alls kännts så lång trots att jag inte steg utanför dörren på ängslyckans förens vid 6tiden. Marie, Marita och jag var och köpte sallad på lunchen, och eftermiddagen ägnade vi åt datorn. Fixade med lite bilder och jag lärde dom att bränna in bilderna på skivor som barnen ska få när de slutar dagis för att börja skolan.



Ikväll börjar äntligen Desperate Housewives igen, dubbelavsnitt, vilka jag dock redan sett. Men det skadar inte att se vad som händer på Wisteria Lane fler än en gång. Har även ett nytt One Tree Hil avsnitt som väntar på datorn. Kan inte annat än att bli en toppen kväll.

Såg klart One Tree Hill säsong 1 igår så den andra säsongen ska inhandlas inom kort.


Sleeping beauty

image379

Sovmorgon

Sovmorgon igen, börjar nästan bli lite bortskämd med det ;) Nevars, men jag stänger ju ängslyckan idag så det blir ju lika många timmar ändå. Ska vara på småbarn nu på morgonen, något jag längtat efter faktiskt, lite kramar är aldrig fel ;) Gläntan har planeringsdag idag så på lunchen ska jag, marie åh marita ut och äta någonstans och  på eftermiddagen är jag med dom och planerar. Kul att jag också får vara med och påverka.

igår när jag kom hem från jobbet stog ett fat nystekta pannkakor på bordet, mumsigt värre. Min pojkvän är nog tamefan den bästa som finns. han vet vad som piggar upp en annars grå och trist måndag.

Fick mitt ellospaket igår, linnet var ju dock lite stort men det funkar ju som klänning. sängkappan piffade uppp sängen nått enormt, och hela rummet fick en "hotell-känsla" över sig :)

image378

Dagarna som gått

I fredags slutade vi tidigt både Christian och jag vilket var superskönt. Jag mötte upp honom på ica när han slutade och så tog vi oss en sväng på djuraffären. Har länge spanat på en ny klätterställning till Bono, i har hittat hur många som helst på nätet till en billig peng men det har aldrig blivit av att vi beställt. Men på djuraffären slog vi till, dock dubbelt så dyr mot de andra men det är vår prinsessa värd. Jag vet att den kommer användas :)
Lagade tacos på kvällen och slappade framför tvn.

Gick på tidigt på lördagen för att bege oss mot BodaBorg  som är ungefär som Fångarna på fortet. vi svettades, klurade och slet för att få så många stämplar som möjligt. gick väl sådär, men kul hade vi. Tog i stort sätt hela dagen så vi var två tröttisar när vi kom hem och äntligen kunde gosa ner oss i soffan.

Började söndagen med städning och diskning. Skönt att ha det gjort. Förberedde en tacopaj att severa när elin och andreas skulle komma på besök lite senare. Vart supergott och vi hade det jättekul. Spelade kort och monopol, och för första gången vann jag faktiskt, elin och jag slog ut killarna rätt så snart ;)

Vart en härlig helg, och skönt att börja måndagen med lite sovmorgon :)

image377
bonos nya place ; )

Sorry

Har blivit allt för dåligt med uppdateringar senaste veckan. Lovar att bättre mig i den kommande :)

Jobb

Ska stänga Ängslyckan idag, därför har jag lite sovmorgon. Var skönt att sova ut imorses trots att jag inte la mig allt för sent igår. Har varit på Gläntan 2 hela veckor irad och som det ser ut får jag nog stanna några veckor till. En av personalen har slutat så medans de hittar en ny så är jag vikarie. Vi får hoppas det tar ett tag innan de kommer någon ny ; )

22 månader

Igår var det 22 månader sedan christian och jag blev vi. Vi brukar inte fira "månaderna" särskilt ofta men igår bestämde vi oss för att äta lite godmat, lövbiff, klyftpotatis och en smarrig sallad. Han fick också ett litet paket av mig som jag tror han blve glad för. Efter vi ätit färdigt drog han fram plånboken och plockade upp sitt nya swedbank kort, frölundas indian prydde inte längre kortet utan nu hade han istället en bild på mig. Hur gulligt är inte det :)?
Jäklar vad jag älskar den där karl!


image376
Tyvärr inte den mest smikarande bilden på mig ;)

Internet shoppat

Klickade hem detta söta linne från Ellos, i gult såklart, som förövrigt macthar mina nya ballerina som är gul och vitrutiga! Blev också en sängkappa till sängen hemma hos Christian, trot det kommer bli skitsnyggt :)

ZoomaZooma

Ipod Nano 3

Fick med mig en silvrig Ipod hem igår från shoppingrundan, hade ställt in mig på en grön som matchar min mobil, men att punga ut den där 500 hundringen extra för färgen känndes grymt onödigt. Jag blev snål och köpte den i silver. Ett rosa fodral för Ipoden som man kan hänga runt halsen blev det också. Hoppas nu att jag kommer anända den så jag får valuta för mina pengar. Min rosa mp3(som verklige är sockersöt) har bara legat och skräpat i över ett halvår.Orkar aldrig byta låtar därför får den aldrig följa med mig ut. Men nu ska det bli ändring på detta :)
En gul kofta shoppades också, köpte den på barnavdelningen för att få lite trekvartsärm och den sitter som en smäck, precis som jag vill ha den!


Brolle Jr


Klockan är inte mer än kvart över 1, och jag är redan hemma

Detta är min första sluta-tidigt dag på över en månad, så jag njuter reält nu kan jag lova. Känns som om man har nästan hela dagen fri när man slutar runt 1. Jag tycker verkligen det är en stor fördel med det här jobbet att man har så varierande tider. Jag är en morgon människa och börjar hellre tidigt och får gå hem skapligt, än att ha en långsovmorgon för att sedan jobba hela eftermiddagen.

I eftermiddag ska vi åka in till stan och jag ska nog köpa mig en Ipod, om jag hittar någon som fallr mig i smaken :)


Damn she is pretty

 


Kate Voegele, född 8 december 1986 i Bay Village, Ohio, USA, är en amerikansk sångerska och låtskrivare.

Hennes debutalbum, "Don't Look Away", släpptes den 22 maj 2007 av skivbolaget MySpace Records. Kate Voegele var den första att signera ett kontrakt med bolaget. Voegele är även skådespelerska, då hon gästskådespelar i succeserien One Tree Hill i rollen som Mia

 Kate Voegele


Ut i naturen

image373 image375
  

Varje Torsdag går Gläntan till skogen, jag är väl inget direkt fans av det direkt men när vi var där sist var det riktigt mysigt och tiden gick super snabbt. Vi hade med oss egen matsäck, vilket är väldigt sällan vi har så det var ju lite extra. Barnen tyckte det såklart var jätteroligt att sitta och fika, de bytte kakor och smörgåsar med varandra helt vilt. trots alla träd så lös solen igenom och värmde oss. Det var verkligen toppen :)

This is me

image372
Gillar den här bilden jag tog i morses, är tagen mot i vårt badrum när solen lyste :)

Sol, sol underbara sol

Vart mycket jobb denna veckan, och eftersom vi haft ett sånt underbart väder har vi vait ute nästan hela dagarna. Det är verkligen superhärligt att sitta ute på gården medans barnen springer omkring och njuter lika mycket som oss. Om det här kunde få hålla i sig nu, ingen mer snö. usch och fy!
Ska jobba på Gläntan hela nästa vecka också, superbra tycker jag. är skönt att hålla sig i samma hus lixsom.



Måste säga att jag är väldans superduper sugen på lite shopping just nu Har faktiskt en hel del kvar på kontot så jag skulle kunna unna mig det. tyvärr har vi ingen bil hemma denna helg då pappa och lillebror är i Mora på brottartävling, och åka buss har jag ingen lust med. Får se om jag klickar hem lite på internet istället. Har ju faktiskt 2 paket som borde komma snart,ett från HM med mina skor, och så från CDON med en One Tree Hill box. Kanske dimper det ner i lådan denna veckan. Är också nyfiken på skattepapprerna, ifall jag får tillbaka något.

Grillkväll idag hemma hos Mari och Lasse, underbart!


Fullt hus

igår kväll kom Andreas och Peter hit, Chrilles brorosor. andreas bor ju här i finspång så han träffar vi ju ofta, men Peter bor i Oskarshamn vilket betyder att det blir mer sällan. Från början var det meningen att Peter skulle åka hem på kvällen, men tiden gick och han beslöt sig för att sova över, då ville ju inte andreas vara sämre så han stannade också över natten. Fullt hus med andra ord :)

Jag gick och la mig tidigt och somnade som en stock trots tjatter från herrerna i rummet intill.  Men när jag tassade upp imorses var det några andra som sov som stockar. vart nog en sen kväll igår skulle jag tro.

Födelsedag 2

Grattis lillebror på 16årsdagen


Födelsedag 1

Grattis lillasyster på födelsedagen!

image371



You make my world go around

Idag kommer jag sakna ihjäl mig efter dessa två!

image288

Solen är här

Imorses luktade det vår när jag klev utanför dörren. luften känndes sval men värmde ändå. Gympadojjor och leggings räckte gott och väl och jag frös inte det minsta. Hela eftermiddagen har vi varit ute i solen och det har varit underbart. Barnen har trivts lika mycket som vi personal. Mellanmålet åts ute i solskenet och smakade bättre än på länge. Hoppas våren är här för att stanna!


Semestern är över

Sådär, nu är den ofrivilliga bloggpausen äntligen över och vi kan åter igen klottra ner våra tankar, bli uppdaterade vad som händer på andra sidan Sverige. Känns skönt. Nu kan vi pusta ut.Under dessa dagar ha jag kommit på supermega bra saker som jag bara var tvungen att skriva ner i bloggen. gick det? NEJ! kommer jag ihåg allt det braiga nu? NEJ! Sånu återgår jag till mitt tråkiga jag med en massa tjabbel i mina inlägg.